U poslednja dva dana u KC Kragujevac preminuli pacijenti iz Kraljeva i Čačka

U prethodna dva dana u Kliničkom centru Kragujevac, gde se od korona virusa leče pacijenti iz centralne i zapadne Srbije, preminula su dva pacijenta upravo sa ovog područja.

Prvo je u noći između trećeg i četvrtog aprila na infektivnoj klinici preminuo pacijent iz Kraljeva, koji je ujedno i prva žrtva korona virusa iz ovoga grada. U pitanju je muškarac (1972. godište ) koji je došao u Kraljevo iz Holandije gde je živeo, a vratio se početkom marta. On je 26. marta bio pozitivan na korona virus, pridržavao se svih epidemiološko-sanitarnih mera, ali mu se stanje ubrzo pogoršalo zbog čega je upućen na Infektivnu kliniku u Kragujevcu gde je preminuo.

Druga žrtva, koja je preminula u prethodna 24 časa je pacijent iz Čačka Z.I., star 48 godina. Z. I. je bio dugogodišnji radnik svojevremeno Čačanske, a od pre nekoliko godina Halk banke. Radio je u računskom centru. Bio je istaknuti šahista. Prema nezvaničnim informacijama, preminuli Čačanin imao je manjih zdravstvenih problema, uglavnom sa pritiskom. Njegova supruga, inače radnik kompanije “Sloboda“, takođe je pozitivna na virus korona i nalazi se u bolnici u Beogradu. Ona je za sada u stabilnom stanju.

Do sada su u KC Kragujevac preminula i dva pacijenta sa teritorije Kragujevca. Iako je ova informacija pouzdana i tačna, na žalost niko iz Kriznog štaba grada Kragujevca, niti iz Kliničkog centra u Kragujevcu je nije potvrdio. Nadamo se da će odnos nadležnih prema medijima u Kragujevcu i građanima ovoga grada, biti promenjen u narednom periodu i da će o ovako važnim informacijama, kao što su smrtni slučajevi među žiteljima grada gde svi živimo, biti redovni izveštaji.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar