U „Plazi“ otvoren “The Empty Shop”, radnja za doniranje garderobe

Šoping centar Kragujevac Plaza, u saradnji sa Crvenim Krstom Kragujevac, organizuje humanitarnu akciju prikupljanja odeće i obuće za decu i odrasle.

Kako bi motivisali građane Kragujevca da garderobu koju ne nose doniraju u humanitarne svrhe šoping centar Kragujevac Plaza je, u saradnji sa Crvenim Krstom Kragujevca, započeo veliku akciju prikupljanja garderobe koja se odvija u prostoru samog šoping centra, u objektu pod imenom “The Empty Shop”.

„Šetnjom kroz šoping centar i razgledanjem izloga poznatih brendova često zaboravimo na svu onu odeću koju već imamo i ona najčešće ostane potpuno neiskorišćena, i na kraju bačena. Kako se bliži Nova godina i Božićni praznici, samim tim i sezona darivanja, Plaza želi da omogući svim posetiocima da u narednih mesec dana na jako lak i jednostavan način učine nešto lepo i doniraju nepotrebnu garderobu u humanitarne svrhe, jednostavnom posetom ovoj jedinstvenoj radnji”, izjavio je Nemanja Savčić, menadžer šoping centra Kragujevac Plaza.

„Koristim ovu priliku da, ne samo u ime šoping centra Plaza, već i u svoje lično ime, pozovem sve sugrađane da otvore svoje garderobere, plakare i pridruže nam se u prikupljanju garderobe, a koja će uz partnerstvo sa Crvenim Krstom biti podeljena građanima kojima je najpotrebnija”, kazao je Savčić.
Građani će moći svakog dana, u periodu od 12 do 20 časova, da donesu čistu, ispravnu i ispeglanu garderobu koja im više nije potrebna u prostor “Empty Shopa”, koji se nalazi u prizemlju.
„Želim da se zahvalim Kragujevac Plazi na organizaciji i građanima koji će narednih dana donirati garderobu. Kragujevčani su poznati po praćenju modnih trendova i ova humanitarna akcija je jedan od načina da obezbedimo kvalitetnu i modernu garderobu onima koji to ne mogu sebi da priušte. Sa Empty Shop projektom smo se našli na mapi sveta zajedno sa mnogim svetskm metropolama i jako sam srećna što su baš prvotimci kluba Radnički iz Kragujevca prvi donirali garderobu, a mnogi mediji ne samo ispratili ovaj projekat, već i donirali garderobu. Nadamo se da će njihov primer pratiti i mnogi drugi”, izjavila je Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog Krsta Kragujevac.

Projekat je takođe podržan i od strane Sportskog privrednog društva Radnički iz Kragujevca, a sportisti kluba, predvođeni košarkašem Raškom Katićem i odbojkašem Vladimirom Jekićem, su bili prvi posetioci “The Empty Shopa” i tom prilikom su u ime kluba donirali sportsku garderobu za najmlađe.
„Jako mi je drago što u ime SPD Radnički imam priliku da učestvujem u ovakvoj humanitarnoj akciji. Takođe bih voleo i da se zahvalim Kragujevac Plazi i pozovem sve građane da doniraju garderobu koja im nije potrebna kako bi obradovali nekoga kome ista ta garderoba jako puno znači”, izjavio je košarkaš Raško Katić.
“The Empty Shop” projekat u šoping centru Kragujevac Plaza je drugi po redu projekat ovog tipa i predstavlja nastavak jako uspešne humanitarne akcije koja je nedavno održana u šoping centru Promenada Novi Sad tokom koje je prikupljeno više od 6 tona garderobe. “The Empty Shop” u šoping centru Kragujevac Plaza će biti otvoren do 6. januara 2020. godine. Sva prikupljena garderoba će biti sortirana i predata Crvenom Krstu Kragujevac kako bi bila uručena socijalno ugroženima na teritoriji Kragujevca i okoline.

Post Author: Milan

Ostavi komentar