U okviru akcije “Posadi svoj hlad“ Kragujevac dobio 600 sadnica platana

U okviru akcije „Posadi svoj hlad“ koju zajednički realizuju NVO „Zeleni razvojni centar“ i pokret „Let’s do it“ u više gradova u Srbiji, danas je na platou ispred Doma sindikata, Gradu Kragujevcu uručeno 600 sadnica platana koje će biti zasađene u dvorištima škola, vrtića, gradskih institucija, u mesnim zajednicama, Botaničkoj bašti. Uručenju sadnica prisustvovao je Stefan Nikezić, član Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine.
Ove godine, u okviru akcije „Posadi svoj hlad“, grad Kragujevac je dobio 600 sadnica stabala platana. Ove sadnice ćemo podeliti mesnim zajednicama, školama, vrtićima, institucijama i ustanovama u gradu. Neki od njih koji će danas preuzeti sadnice su JKP „Vodovod i kanalizacija“, MZ „Stragari“, FK „Maršić“, Botanička bašta, nekoliko osnovnih škola i vrtića.
Tokom prošle godine, JKP „Šumadija“ je posadila 1100 stabala četinara i lišćara na teritoriji našeg grada, a ove godine u planu je da zasadimo 1500 sadnica. Grad je kod Ministarstva za zaštitu životne sredine konkurisao sa projektom pošumnjavanja lokacija pored Palate pravde, duž novih saobraćajnica i u naselju Aerodrom i dobili smo sredstva u vrednosti 760 000 dinara. Želimo da nam grad bude što zeleniji i što ugodniji za život – kazao je Nikezić.
Sadnice je preuzeo i Saša Simić, član Uprave FK „Maršić“.
Sadnice koje smo dobili zasadićemo oko našeg fudbalskog terena. Kada porastu platani, očekujem da će praviti lepu hladovinu gledaocima naših fudbalskih utakmica i ulepšati čitav taj kompleks oko našeg stadiona.U suštini, svako drvo koje se zasadi bilo gde je jedno dobro delo.
Želim da se zahvalim i gradu Kragujevcu i donatorima ovih sadnica – kazao je Saša Simić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar