U MZ Vinjište grad rešava problem putne infrastrukture

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima obišao je MZ Vinjište gde su završeni radovi na krpljenju udarnih rupa na lokalnom putu. Za radove koje je izvelo JKP Šumadija grad je izdvojio 29, 5 miliona dinara, a za skoro tri kilometara sređenog puta utrošeno je više od dve hiljade tona asfaltne mase.

Vinjište je veoma specifično jer kroz selo se prostire kružni put ukupne dužine sedam kilometara koji je do sada bio u jako lošem stanju, a kojim se u jednom delu odvaja a na drugom kraju spaja sa susednom Grošnicom. Na dužini od tri kilometara puta, veoma značajnog za selo i meštane, zakrpljene su udarne rupe i put je presvučen asfaltom, kaže gradonačelnik Nikola Dašić. Pored toga, nasut je lokalni put Vinjište- Dragobraća (Kremenac) za šta je utrošeno 358 kubnih metara kamenog materijala, a čija je vrednost 875 hiljada dinara. Meštanima ćemo obezbediti izvesnu količinu kamenog materijala kako bi sami sanirali manje lokalne puteve. Sa meštanima i članovima saveta MZ Vinjište smo dogovorili da se sredi igralište za decu iza Doma kulture kako bismo najmlađima obezbedili mesto za bavljenje sportom i sportskim aktivnostima ali i mesto za okupljanje i druženje mladih, kazao je gradonačelnik Dašić.

Meštani Vinjišta kažu da je reč o jednom od najznačajnijih lokalnih puteva u selu i da je pre radova bio u veoma lošem stanju i nebezbedan za putnička i poljoprivredna vozila. Asfaltiranjem je rešen višegodišnji problem koji je, iz godine u godinu posle većih kiša i mrazeva, postajao sve veći. Zadovoljni su, kažu, i zbog posete gradonačelnika Dašića i njegovih saradnika, posle koje očekuju još još neka ulaganja i podršku kako bi život u selu učinili jednostavnijim i sadržajnijim.

Post Author: Milan

Ostavi komentar