U Kragujevcu se održava 33. Republičkog takmičenja geodetskih i građevinskih škola Srbije

U Prvoj tehničkoj školi, koja je ovogodišnji domaćin, svečano je otvoreno 33. Republičko takmičenje geodetskih i građevinskih škola Srbije. Discipline u kojima će se učenici takmičiti su teorijske i praktične. Testovi znanja iz arhitekture i građevine, rad u softverskim alatima (autoked i arkitek) su teorijske discipline dok se praktične odnose na zidarske i keramičke radove, za montere suve gradnje i rukavaoce građevinskom mehanizacijom i održavaju se na poligonu Preduzeća za puteve. Na takmičenju učestvuje više od stotinu učenika iz 24 škole iz Srbije.

Takmičenje je otvorio Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje koji je ovom prilikom izrazio nadu da će na takmičenju u kome učestvuje preko 130 učenika i đaci iz Kragujevca ostvariti dobre rezulate i da će nas dostojno predstavljati.

Zadovoljstvo nam je što je Školska zajednica odlučila da Prva tehnička škola i grad Kragujevac budu domaćini 33. Republičkog takmičenja građevinskih i geodetskih škola koje je jedno od najvećih takmičenja u Srbiji, kazao je Nemanja Joksimović, direktor Prve tehničke škole. Takmičenju prisustvuju predstavnici Arhitektonskog fakulteta iz Beograda, Novog sada i Niša i ovo je prilika da takmičari pokažu svoja znanja i veštine kako bi stekli dodatno iskustvo i upisali jedan od prestižnih fakulteta, rekao je Nemanja Joksimović, direktor Prve tehničke škole.

Pored toga što im takmičenje pruža priliku da ono šti su naučili tokom redovne nastave primene u praksi, testiraju stečeno znanje i razmenjuju iskustva sa učenicima iz drugih škola, najbolji će biti nagrađeni vaučerima za kupovinu opreme za nastavak školovanja, mobilnih telefona, slušalica i dr.

Post Author: Milan

Ostavi komentar