U Kragujevcu jutros pazarilo više od 5000 naših najstarijih sugrađana

U Srbiji je jutros od 4 do 7 časova održana nedeljna akcija kupovine za građane starije od 65 godina, a prema procenama Policijske uprave, u Kragujevcu je u nabavci bilo više od 5.000 ljudi.

Osim volontera, za svaku akciju kupovine i pripadnici PU Кragujevac dele maske i rukavice koje je obezbedio MUP, za sve penzionere koji dolaze u nabavku bez zaštitne opreme.

Pored toga, volonteri su jutros, prema rečima Nevenke Bogdanović sekretara Gradske organizacije Crvenog krsta, obišli i bankomate na 20 lokacija u gradu, s obzirom na to, da su stariji sugrađani iskoristili priliku da podignu svoje penzije. Tamo gde je to bilo potrebno volonteri su pomagali starijim sugrađanima oko bankomata prilikom podizanja prinadležnosti  i dezinfikovali bankomate posle svake upotrebe. U jutrošnjoj akciji učestvovalo je 156 volontera.

Inače, na području Šumadije jutros je za najstarije sugrađane otvoreno 126 maloprodajnih objekata, u nabavci je bilo skoro 7.500 penzionera. Pripadnici PU Кragujevac podelili su 2702 maske i 5404 rukavica.

Post Author: Milan

Ostavi komentar