U Ilićevu šesto gradilište u okviru projekta Čista Srbija

U MZ Ilićevo otpočeli su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u okviru projekta Čista Srbija i to u ulicama Dimitrija Katića i Svete Pavkovića. Radove su danas obišli Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada i Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika sa saradnicima.

Otvaranjem novog gradilišta u MZ Ilićevo nastavljaju se radovi u okviru projekta Čista Srbija iako se realizuju radovi paralelno u više mesnih zajednica. Ovo je šesta mesna zajednica u kojoj otpočinjemo radove i postižemo planiranu dinamiku kao što smo i obećali građanima. U Maršiću, Malim Pčelicama, Beloševcu radovi se privode kraju, završavamo Brđansku ulicu a danas se asfaltira Ulica Milivoja Bankovića Sićka u Beloševcu, rekao je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović, zahvaljujući se ekipama koje rade na terenu ali i građanima na strpljenju jer se u narednom periodu otvaraju nova gradilišta.

Momčilović je podsetio da je završeno planiranje druge faze i novih 55 kilometara kanalizacione mreže od kojih je 13 kilometara u Kormanu, a koji su planirani u okviru izgradnje deponije u Vitlištu. Drugom fazom predviđena je rekonstrukcija najvećim delom već postojeće kanalizacione mreže u centralnom gradskom jezgru. Uskoro krećemo sa izradom idejnih rešenja nakon toga ide projektovanje, lokacijski uslovi i u planu je da s proleća krenemo sa rekonstrukcijom centralnog gradskog jezgra a onda i rešavanje pitanja ulica što su neka od pitanja koje građani najčešće postavljaju a i u interesu grada je da ulice u centru budu asfaltirane, istakao je zamenik gradonačelnika Momčilović.

 

Uskoro će biti otvorena gradilišta i u drugim delovima grada, jer su sva ispitivanja završena i time postižemo dinamiku koju smo na početku obećali, poručio je Momčilović.

Ulice Svete Pavkovića i Dimitrija Katića spadaju u grupu prvog prioriteta u okviru projekta Čista Srbija na teritoriji MZ Ilićevo. Projektovana dužina Ulice Dimitrija Katića je 290.7 metara, a Svete Pavkovića 59.7 metara i urađeno je 48 metara, pa se očekuje da radovi u ovom delu grada budu završeni u predviđenom roku.

Post Author: Milan

Ostavi komentar