U Grošnici otvoreno osmo gradilište u okviru projekta „Čista Srbija“

U kragujevačkoj Mesnoj zajednici Grošnica – naselje Veliko Polje, otvoreno je osmo gradilište u okviru projekta „Čista Srbija“. Početku radova na izgradnji kanalizacione mreže u Kučajskoj ulici prisustvovao je gradonačelnik Nikola Dašić sa saradncima.

Osim Kučajske, u ovom delu grada, radovima će biti obuhvaćeno još desetak ulica u kojima je predviđena izgradnja fekalne kanalizacije u ukupnoj dužini od 3139 metara. Očekujemo da će radovi biti završeni u nekom pristojnom periodu, do Nove godine, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić. O značaju projekta „Čista Srbija“ najbolje govori podatak da se u kontinuitetu gradi isti broj kilometara nove kanalizacione mreže koliko je ikada napravljeno u Kragujevcu, istakao je Dašić, podsećajući da grad ima 350 kilometara kanalizacije dok je projektom previđeno 360 km. Od toga, većina je nova, a delom se rekonstruiše i stara mreža, što je još jedna potvrda da je reč o izuzetno značajnom projektu.

Ostala su još samo dva naselja koja nisu pokrivena radovima, a to su Bresnica i Šumarice gde postoji problem nerešenih imovinskih odnosa odnosno nepostojanje saglasnosti građana za postavljanje šahti u njihovim objektima. Pokrenut je postupak ekesproprijacije i prva rešenja očekuju se početkom sledeće godine.

Akcenat i prioritet jeste centralno gradsko jezgro i to će biti najveći izazov u realizaciji ovog projekta, kazao je Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika. U ovom momentu snimili smo više od polovine ulica koje je potrebno rekonstruisati i spremamo se da početkom proleća krenemo u rekonstrukciju kanalizacione mreže u centralnom grdskom jezgru. To nam je važno ne samo zbog mreže, nego i zbog ulica koje su u tom delu grada u jako lošem stanju. Kao što smo obećali građanima, potrudićemo se da ih sve vratimo u prvobitno stanje odnosno da ih asfaltiramo i konačno rešimo probleme koje smo imali do sada.

Inače, u okviru projekta „Čista Srbija“ u Kragujevcu je previđena i izgradnja nove deponije u Vitlištu. Eksporprijacija je pri kraju, tako da se u saradnji sa Ministarstvom građevine očekuje početak realizacije i ovog projekta.

Post Author: Milan

Ostavi komentar