U grčkom gradu Katerini „Otvoreni putevi za Kragujevac“

U grčkom gradu Katerini počela je manifestacija „Otvoreni putevi za Kragujevac“, koju ovaj grad organizuje u znak budućeg pobratimstva srpskog i grčkog grada. Na manifestaciji koja traje pet dana oko 30 udruženja i malih privrednika predstavlja našu kulturnu baštinu, gastronomske specijalitete i turističku ponudu Šumadije i Kragujevca.

Ovo su dva bratska naroda, sada i dva bratska grada, a domaćini su se potrudili da ovo bude poseban događaj, rekao je Radomir Erić, član Gradskog veća za privredu koji u ime grada Kragujevca prisustvuje manifestaciji. Kragujevac je u prilici da ovih pet dana u Kateriniju predstavi tradiciju, kulturnu baštinu, turističke potencijale, a sa nama je i nekoliko uglednih privrednika, koji će nadamo se, naći ovde nove privredne partnere i proširiti svoje poslovanje. Nadamo se uspehu na skupu koji je tek početak saradnje, kao i da će rezultati posle naše posete biti vidljivi, poručio je Erić.

Kulturnu baštinu naše zemlje i Kragujevca, pesmom i igrom predstavlja Centar za negovanje tradicionalne kulture Abrašević koji je nastupao na svečanom otvaranju gde su nastupali i umetnici iz Grčke.

Ekonomska saradnja za početak ogledaće se u plasiranju srpskih proizvoda u Kateriniju, kao i grčkih u Kragujevcu. Inače Kragujevac je od Katerinija dobio i priznanje za razvoj saradnje dva grada.

Post Author: Milan

Ostavi komentar