Troje pacijenata u teškom stanju prebačeno iz Novog Pazara u Kragujevac

Direktor opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović potvrdio je da je troje pacijenata koji su bili u teškom stanju prebačeno u Kragujevac, a ostali pozitivni na Kovid-19 detaljno pregledani, nakon čega će biti odlučeno kako će se nastaviti njihovo lečenje.

Prema Mahmutovićevim rečima, i ranije je napominjano da je epidemiološka situacija u gradu Novom Pazaru i okolini vrlo složena bez obzira što do pre dva dana nije bilo potvrđenih slučajeva.

– Veliko je bilo nepoštovanje mera samoizolacije i pored toga što su Ministarstvo unutrašnjih poslova i naš Zavod za javno zdravlje praktično sve koji su u samoizolaciji više puta dnevno proveravali. I građani koji nisu u samoizolaciji nisu poštovali mere koje su bile naložene od strane vlade, jer su se okupljali po gradu – izjavio je Mahmutović.

Mahmutović je naveo da su lekari ipak očekivali da prvi slučajevi koji dođu budu vrlo ozbiljni, i tako je prvi pacijent preključe upućen za Kragujevac, a sinoć kasno još dvoje upućeno u Klinički centar, jer su imali ozbiljne obostrane upale pluća.

Mahmutović je rekao da je danas pregledano 11 ljudi i da su im urađeni rendgenski snimci, laboratorijske analize i da će zatim biti doneta odluka ko je za bolnicu, a ko će ići u drugi smeštaj.

Interesantno je da je Novi Pazar naveden kao novo veliko žarište i da je Predsednik Aleksandar Vučić najavio posetu ovome gradu u ponedeljak. Kragujevac iako ima dvostruko više zaraženih od Novog Pazara prema mišljenju nadležnih nije žarište i nismo čuli da bilo ko od zvaničnika planira posetu našem gradu, niti oni koji rukovode kriznom situacijom u Kragujevcu redovno obaveštavaju građane Kragujevca o aktuelnoj situaciji.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar