“Trnava promet” donirala pomoć za najugroženije građane

Simboličnim uručenjem čeka u vrednosti 1.100.000 dinara Nevenki Bogdanović sekretaru Gradske organizacije Crvenog krsta, Trgovinsko preduzeće “Trnava promet” doniralo je robu za najugroženije građane.

Prema rečima Danijele Marković, marketing menadžera “Trnave promet”, reč je o paketima osnovnih životnih namirnica koji sadrže i sredstva za higijenu. Sve to, kako je rečeno. realizovano je zahvaljujući vernim potrošačima i zaposlenima u “Trnavi promet”. Osim uspešne saradnje sa Crvenim krstom Kragujevac, Trnava promet donirala je i 200 paketa za najugroženije žitelje Topole.

Zahvaljujući se na donaciji, koja je u ovom trenutku od velikog značaja za najugroženije građane, Nevenka Bogdanović sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta je rekla da će na nedeljnom nivou po 150 paketa “Trnave promet” volonteri distribuirati u narednih pet nedelja.

“Paketi će najpre biti uručeni građanima starijim od 65 godina, koji žive sami i nemaju podršku mlađih članova porodice, a na preporuku Centra za socijalni rad i lokalne samouprave. Nakon toga, imaćemo u vidu druge osetljive kategorije kao što su višečlane porodice sa decom, samohrane majke i naravno domaćinstva sa teško bolesnim članom porodice”, kazala je Bogdanović.

Cilj ove donacije Trnave promet koja se prva javila i akcije „Ostani kod kuće“ je da svi koji žele da upute donaciju Crvenom krstu, to mogu da učine svakog dana od 8 do 16 sati. Broj telefona Crvenog krsta je 331 – 737, a donatori mogu da se jave i na broj kol centra 0800 112 113.

Inače, 76 paketa iz donacije lokalne firme distribuirano je u šest seoskih sredina za ugrožene meštane Gornje Sabante, Ramaće, Dobrače, Bukorovca, Stragara i Uglješnice. U protekle dve nedelje za 20 porodica koje nemaju članove mlađe od 65 godina, šest dana u nedelji distribuiran je topli obrok Narodne kuhinje. Hranom je zbrinuto i pet ugroženih samačkih porodica koje žive u udaljenim seoskim sredinama, dok je 14 ugroženih porodica preuzelo paket namirnica koje su donirali sugrađani. Tri porodice su preuzele hranu za decu do jedne godine starosti.

Inače, Crveni krst je do juče primio 558 poziva.

Post Author: Milan

Ostavi komentar