Tribina “Više kulture, manje rijalitija” u petak u Kragujevcu

Prošle nedelje Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti – UZUZ, “Srbija u pokretu” i “U ime kulture” najavili su promenu zakona kojim će se ograničiti rijaliti program i poboljšati kulturni sadržaj za decu i maloletnike. Кako bi zakon bio zvanično predložen potrebno je od 23. do 30. juna sakupiti 30.000 potpisa građana.

Šta sadrži predlog zakona? Da li rijaliti programi krše postojeći zakon? Da li su televizije dužne da proizvode kulturni sadržaj? Кakav je uticaj rijalitija na mlade? Da li polako kultura nestaje? Da li nam deca odrastaju na rijalitijima?

Odgovor na sva ova pitanja možete dobiti ukoliko dođete tribinu koju organizuje Centar sa socijalne inovacije i integracije u petak u 18:30 časova u restoranu “Tango”, Karađorđeva 28.

Na tribini će govoriti Marija Milošević, diplomirani politikolog, Šumadijski centar za građanski aktivizam Res publica, Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti – UZUZ i Boris Herman, specijalni pedagog, Centar sa socijalne inovacije i integracije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar