Tribina „Korak ka besplatnom i kvalitetnom obrazovanju“ sa Alekom Kavčićem u OŠ „Živadinka Divac“

Tribina „Korak ka besplatnom i kvalitetnom obrazovanju” biće održana u utorak, 27. februara, u Osnovnoj školi „Živadinka Divac”, u Stanovu, od 19:30.

Na tribini će govoriti Aleksandar Kavčić, predsednik Fondacije „Alek Kavčić”, a gost je prof. Petar Veselinović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Profesor Alek Kavčić, inženjer i naučnik, poznat je po svom patentu za čitanje zapisa sa magnetnih memorija koji se koristi u milijardama računara i diskova širom sveta. Osnivač je istoimene fondacije koja se bavi promocijom obrazovanja i nauke.

Jedan od osnovnih ciljeva Fondacije „Alek Kavčić” je da se obezbede višestruko jeftiniji udžbenici odobreni od strane Ministarstva Prosvete za sve đake osnovce u Srbiji.

Fondacija je obezbedila besplatne udžbenike za osnovce u Srbiji koji su dostuni na LINK-u: https://digitalniudzbenik.com/

Cilj tribine je da se roditeljima i prosvetnim radnicima približi način na koji mogu deci da obezbede višestruko jeftinije udžbenike domaćih izdavača i na koje zakonske regulative se mogu pozvati roditelji.

Post Author: Milan

Ostavi komentar