Taksi prevoz u Kragujevcu: optimalan broj vozila, ali mora da poskupi

Elaborat optimalnog organizovanja taksi prevoza u Kragujevcu pokazao je da u gradu na Lepenici postoji optimalan broj taksi vozila u odnosu na broj stanovnika – u Kragujevcu je aktivno 642 vozila koja su deo četiri, od ukupno pet taksi preduzeća.

Možda najvažnija preporuka Radne grupe stručnjaka Visoke tehničke škole strukovnih studija u Kragujevcu i Visoke tehničke škole u Nišu, koji su izradili ovaj dokument, je da bi cena strata trebalo da se duplira! Podsećamo da je i ranije bilo problema oko cene strata taksi vozila, ali i na činjenicu da su to privatni preduzetnici koji se bore za tržište, odnosno mogućnost da nižim cenama dođu do veće zarade.

Interesantna je i podatak da u Kragujevcu radi 1002 taksi vozača, kao i da lokalnoj samoupravi predstoji ozbiljan rad na uređenju taksi stajališta koja moraju da budu jasno označena vertikalnom i  horizontalnom signalizacijom.

Elaborat optimalnog organizovanja taksi prevoza, urađen za period od 2019. do 2024. godine, naći će se i pred odbornicima Skupštine grada, i to tek kada  se o njemu usaglase predstavnici vlasti i taksi udruženja.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar