Svetski dan dece obolele od raka

Svetski dan dece obolele od raka, 15 februar,  pod sloganom „I ja se borim“ biće obeležen i u Kragujevcu. Kragujevačka podružnica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka organizuje danas projekciju filma „Patch Adamsu amfiteatru Medicinskog fakulteta. Ulaznice neće biti posebno naplaćivane, već će posetioci/gledaoci u skladu sa svojim mogućnostima, ostaviti novčani prilog u postavljenu kutiju NURDOR-a.
Akciju će podržati i kragujevački kafići: Oblomov, Buena Vista, Carpe Diem, Porta, Terminal 7, What’s up, Urban… Računi za kafu, umesto novcem, moći će da se plate slanjem SMS poruke na broj 1150 u tačno određenom vremenskom intervalu toga dana.

Za sutra, petak 15 februar, planiran je tradicionalan zabavni programom na Trgu „kod Krsta“. U muzičkom delu nastupiće poznati ragujevački umetnici – vokalna solistkinja Danica Krstić, bendovi Propaganda 117 i Trio pop art, ansambl SKC-a, mađioničar i drugi…

Akciji NURDOR-a u Kragujevcu pridružili su se i Udruženje “Biram Kragujevac”, PD “Žeželj”, PEK “Gora” i “Svet balona”. U pešačkoj zoni biće postavljeni štandovi za prodaju suvenira NURDOR-a.

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar