Sutra međunarodni dan voda – informacije, eksperimenti i podela sadnica

Ekološko udruženje fanova kampova (Eko fun kamp) u saradnji sa Кancelarijom za mlade Кragujevac sutra, od 12 do 15 časova, na Trgu kod Кrsta obeležiće Međunarodni dan voda.
Svetski dan voda u Кragujevcu će ove godine biti pod sloganom „Čista voda za sve“, a svi sugrađani koji žele nešto više da nauče o vodi u svom okruženju, kroz diskusiju i oglede, moći će da vide trenutno stanje ovog elementa – izvora života.
Događaj ima za cilj da dodatno motiviše širu zajednicu da se više uključi u aktivnu brigu o vodenim resursima, koji su od velikog značaja i isto tako u velikoj opasnosti. Slučajni prolaznici i oni koji dođu sa namerom u centar grada u navedenom vremenskom periodu će imati priliku da uče o temama vezanim za voedne resurse i da dobiju sadnicu biljke na poklon.
Sadnice koje će se deliti su dren, hrast, jasen, bor, višnja i poneka krtola čičoke, dok su eksperimenti: posmatranje kapi vode pod mikroskopom, brzi testovi ispravnosti vode (voda sa oba jezera, Lepenice, česmuša, voda iz bunara i izvorska voda).

Post Author: Milan

Ostavi komentar