Studenti Ekonomskog fakulteta iz Kragujevca u poseti Narodnoj banci Srbije

Preko 100 studenata druge, treće i četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu danas je posetilo najznačajniju državnu finansijsku instituciju Narodnu banku Srbije.

Posle obilaska sale, zgrade, muzeja i biblioteke ove institucije studente je pozdravila guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković koja im je predočila značaj uloge ove ustanove u očuvanju i jačanju stabilnosti finasijskog sistema države i istakla da među zaposlenima ima i studenata sa Ekonomskog fakulteta iz Kragujevca. Timski rad, spremnost za učenje i lojalnost instituciji za koju radite garancija su uspešnosti ali pre svega zadovoljstva poslom koji obavljate, poručila im je guvernerka i obećala da će doći u Kragujevac i održati gostujuće predavanje na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu.

Centralna banka je jedan ozbiljan sistem bilo koje države i verujem da je to bio razlog prijave ovolikog broja studenata, rekao je Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca. Svake godine se u ovoj instituciji održavaju letnje prakse i vrlo često se dogodi da studenti sa državnih fakulteta koji su pokazali određeni nivo interesovanja i angažovanosti tokom ovih praksi dobiju poziv da rade u Narodnoj banci, dodao je on i najavio da će zbog velikog interesovanja studenata biti organizovana najmanje još jedan poseta Narodnoj banci Srbije.

Post Author: Milan

Ostavi komentar