Stop zelenašenju !

U Kragujevcu je tokom ove nedelje održana promocija projekta „Osnaženi Ohrabreni -Stop Zelenašenju“, koju podržava Evropska unija u okviru programa “Solidarnost za prava svih-podrška braniteljima ljudskih prava  u lokalnim sredinama” a koju organizuje niško udruženje PROTECTA u saradnji sa NGO MillenniuM iz Kragujevca i partnerima u drugim gradovima.

U okviru promocije održana je ulicna akcija podele propagadnog materijala i upoznavanja građana sa problemom i posledicama zelenašenja koje je poslednjih  godina uzelo maha, a o posledicima istog na žalost  imamo priliku da čitamo svakodnevno u crnim hronikama dnevnih novina. Građani su upoznati i sa mehanizmima kako se odupreti i ne postati žrtva zelenaša.

Ove akcije će u Kragujevcu biti nastavljene i tokom meseca maja 2022 godine.

U okviru projekta „Osnaženi ohrabreni – Stop Zelenašenju!“ radi Nacionalno pravno savetovalište u slučajevima zelenašenja. Besplatno pravno savetovanje za sve građane Srbije je moguće uživo u prostorijama PROTECTA-e u Nišu (zakazivanje termina na telefon 0601411180) ili on line za zainteresovane koji nisu iz Niša putem vibera, Facebook strane PROTECTA-e (@protecta.org.rs) ili na email pravni.savet@protecta.org.rs .

Udruženje građana „MillenniuM“

Post Author: Milan

Ostavi komentar