Stevović posetio manifestaciju „uličnog vežbanja“ u Velikom parku

Na poziv grupe mladih pod nazivom „Bar Lords“, Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, posetio je revijalnu sportsku manifestaciju uličnog vežbanja u Velikom parku. Ovom prilikom najavio je sređivanje teretane na otvorenom u Velikom parku (kod Koša).

Odazvao sam se pozivu naših mladih sugrađana koji su organizovali revijalnu sportsku manifestaciju uličnog vežbanja u Velikom parku sa učesnicima iz drugih gradova. Na ovaj način promovišemo zdrave stilove života, sport, odnosno nešto što nije kategorisano kao standardni sport koji grad pokriva. Želimo da ovaj deo Velikog parka uredimo tako što će ovde biti najlepša teretana na otvorenom u gradu.

Jovan Lazić iz grupe „Bar Lords“ istakao je da grupa momaka koja gotovo svakodnevno vežba na spravama u Velikom parku promoviše novi sport koji je u svetu popularan i zove se „street workout“.

Na ovaj način želimo da prikažemo pravu stranu ulice. Danas će biti predstavljena raznovrsnost ovog sporta, od klasičnih vežbi na spravama do onih najtežih. Pozvali smo kao gosta gospodina Predraga Stevovića, člana Gradskog veća za sport kako bismo mu pokazali da smo ozbiljna grupa, da volimo ovaj sport ali da uslovi u kojima vežbamo nisu dovoljno dobri, i da ga zamolimo da nam pomogne.Pre svega podloga na kojoj se nalaze sprave nije dovoljno bezbedna za naš sport – kazao je Lazić.

Ova sportska manifestacija je bila humanitarnog karaktera, pa će prema rečima organizatora, sav prikupljeni novac biti uplaćen na račun fondacije „Budi human“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar