Šteta od nevremena početkom juna 236 miliona dinara

Centralna komisija za procenu štete koju je formiralo Gradsko veće, na današnjem sanstanku verifikovala je procenu štete od vremenskih nepogoda nastale na teritoriji Kragujevca od 3. do 5. juna 2019. godine u iznosu od 236 milion dinara.

Centralna komisija za procenu štete grada Kragujevca, svoj izveštaj će proslediti Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima, koja će izvrštiti dalju verifikaciju, utvrditi prioritete saniranja štete na stambenim objektima i na osnovu rešenja izvršti isplatu bespovratne novčane pomoći.

Na osnovu Uputstva o jedinstvenoj metodologiji za procenu štete od elementarnih nepogoda, Centralna komisija izvršila je i kategorizaciju 56 oštećenih stambenih objekata na području grada Kragujevca. Za prvu kategoriju oštećenja vlasnici stambenih objekata će iz Državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana usled dejstva poplava i grada u junu 2019. godine dobiti 120.000 dinara, za drugu 200.000, treću 250.000, četvrtu 350.000 i petu kategoriju oštećenja 600.000 dinara. Prema rečima Dragoša Radovanovića, načelnika Odeljenja za vanredne situacije u Kragujevcu ima 45 stambenih objekata prve i 11 stambenih objekata druge kategorije.

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar