Startovala besplatna obuka „Od ideje do posla „

Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade, u saradnji sa Biznis inovacionim centrom, Ekonomskim fakultetom, Nacionalnom službom za zapošljavanje i Udruženjem “Interaktiv“, u Biznis inovacionom centru od 16. do 25. maja organizje besplatnu obuku “Od ideje do posla“.

Za obuku pisanja poslovnog plana, razvijanje, testiranje, održivosti i realizaciju poslovne ideje prijavilo se 28 polaznika koji će nakon seta predavanja dobiti sertifikate. U ime grada polaznike je pozdravio Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi.
“Grad Kragujevac nizom programa i projekata bavi se mladima i na najbolji mogući način pokušava da prevaziđe pitanje nezaposlenosti. Besplatnim obukama koje organizujemo drugu godinu zaredom u saradnji sa relevantnim institucijama i udruženjima želimo da podstaknemo mlade ljude da započnu sopstveni posao, da se što bolje snađu i pozicioniraju na tržištu rada. Sa polaznicima rade stručni i uspešni ljudi u svom poslu i na predavanjima će razgovarati o poslovnim idejama, njihovom razvoju i realizaciji”, kazao je Nikezić.
Set obuka “Od ideje do posla“ su besplatne i namenjene učenicima završnih godina srednjih škola, studentima i nezaposlenima do 30 godina koji su zainteresovani za pokretanje sopstvenog posla. Predavanja će održati savetnici Nacionalne službe za zapošljavanje i saradnici Biznis inovacionog centra Kragujevac i profesori Ekonomskog fakulteta.
“Ekonomski fakultet Univerziteta u Kragujevcu aktivno učestvuje u ovakvim i sličnim projektima i zajedno sa partnerima radi na pripremi studenata završnih godina osnovnih akademskih i master studija za tržište rada ali i na predstavljanju neformalnog obrazovanja koje je značajan segment u njihovom profilisanju na tržištu kada završe fakultet”, rekao je prof. dr Petar Veselinović, dekan Ekonomskog fakulteta.
Obuka traje šest dana i sastoji se od tri segmenta – pisanje biznis plana, razvoj poslovne ideje kao i načini finansiranja.
“Pored teorijskog dela na obukama će biti predstavljene konkretne ideje koje su se razvile u posao. Po završetku obuke, polaznici će imati celokupan uvid u proces kako se jedna ideja razvija, kako se testira i na kraju kako se piše poslovni plan”, objasnila je Marija Đoković, koordinator Kancelarije za mlade i dodala da je u planu da se u sledećem periodu održavaju po dve obuke godišnje.

Post Author: Milan

Ostavi komentar