Sporazum o saradnji Kancelarije lokalnog ombudsmana i Pravnog fakulteta

Kancelarija lokalnog ombudsmana grada Kragujevca i Pravni fakultet Univerziteta u Kragujevcu potpisali su Sporazum o uspostavljanju saradnje. Sporazum su potpisali lokalni ombudsman grada Kragujevca Jelena Milivojević i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu Prof. dr Dragan Vujisić.

Ovim dokumentom, potpisnici su dogovorili uspostavljanje i unapređivanje saradnje na polju zaštite i poštovanja sloboda i prava građana i razmene iskustava u ovoj oblasti kroz organizovanje panel-diskusija, tribina, seminara, predavanja i drugih oblika edukacije.

Strane potpisnice će ubuduće održavati redovne kontakte. Dve Institucije će razmenjivati informacije i stručna mišljenja i konsultovati se oko svih značajnih pitanja koja se tiču zaštite ljudskih i manjinskih prava.

Sporazum o saradnji Kancelarije lokalnog ombudsmana grada Kragujevca i Pravnog fakulteta je veoma značajan. Naučnici sa Pravnog fakulteta sa jedne strane i zaposleni u Kancelariji lokalnog ombudsmana će ovaj način unaprediti rad na zaštiti ljudskih i manjinskih prava na teritoriji grada Kragujevca – ocenila je lokalni ombudsman grada Kragujevca Jelena Milivojević.

Dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu Prof. dr Dragan Vujisić je naglasio da je saradnja sa Kancelarijom lokalnog ombudsmana veoma važna za studente koji će se u daljoj karijeri opredeljivati za rad u oblasti zaštite ljudskih i manjinskih prava i dodao da će Pravni fakultet nastojati da svojim kapacitetima podrži rad lokalnog ombudsmana.

Svečanosti potpisivanja Sporazuma o saradnji su pristusvovali prodekan za nastavu Pravnog fakulteta u Kragujevcu Prof.dr Zoran Đorđević, šef Katedre za upravno pravo Prof.dr Zoran Jovanović, student prodekan Magdalena Milošević i studenti Pravnog fakulteta. Iz Kancelarije lokalnog ombudsmana su prisustvovati zamenik lokalnog ombudsmana Mr.Snežana Kalajanović i šef službe za predstavke građana dipl. pravnik, Ivan Kovačević.

Post Author: Milan

Ostavi komentar