Sporazum kao potvrda dugogodišnje saradnje

Sporazumio o naučno – istraživačkoj i poslovno-tehničkoj saradnji, između eKG InfoData i Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Geografskog fakulteta i JP „Urbanizam“ kragujevac, potpisani su danas u prostorijama preduzeća eKG InfoData.

Saradnja, između ostalog, obuhvata realizaciju zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, razmenu informacija zajedničkih projekata u oblasti geografskih informacionih sistema i projekata pametnih gradova, zajednička istraživanja, obavljanje stručne prakse, organizaciju stručnih i naučnih skupova.

Smatram da naša praksa i znanje, uključujući sve resurse koje ima ova naučna institucija mogu da nam značajno skrate put i pomognu u razvoju tehnologije i transferu znanja – kazao je Zoran Đorović, direktor eKG InfoData.

Ovaj Sporazum nama znači potvrdu dosadašnjih zajedničkih aktivnosti koje naš fakultet ima sa kolegama iz Kragujevca, naročito u sferi prostornog i urbanističkog planiranja, a danas tu saradnju proširujemo i sa firmom eKG, ističe Velimir Šećerov, dekan Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Prateći trendove povezivanja sa jedne strane prostornog i urbanističkog planiranja, i IT tehnologija sa druge, stvaramo jednu simbiozu koja je neophodna na tržištu danas – kaže Šećerov.

I po rečima v.d direktorke JP „Urbanizam“ Kragujevac, ovaj Sporazum je potvrda dugogodišnje saradnje i platforma za nadogradnju u budućnosti.

Ono što je najvažnije je zajednički nastup koji imamo širom Srbije na izradi prostornih planova područja posebne namene, posebno onih prostora koji su zaštićeni. Nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti da zajedničkim potencijalima i kapacitetima unapređujemo ovu oblast prostornog planiranja koja je zaista specifična i zahteva kontinuitet u obrazovanju stručnjaka koji učestvuju u izradi dokumentacije – kazala je babović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar