Sneg prekrio ulice, česti udesi, ne preporučuju se putovanja bez potrebe

Sneg koji čitavog dana pada na području grada Kragujevca ali i cele Šumadije izazvao je mnogo problema u saobraćaju ali i funkcionisanju javnih službi, naročito javnog prevoza.

Mnoge linije javnog prevoza su bile skraćene, ulice neraščišćene, a prigradska naselja prohodna onoliko koliko su se automobili probili kroz sneg.

Učestale su i nezgode, pa su se tako, gotovo u isto vreme, oko 16 časova, dogodile dve u kojima su učestvovali putnički automobili i autobusi GAS-a. Jedna saobraćajna nezgoda dogodila se u Ilinoj Vodi, kod Koletove pumpe, i u njoj je povređena jedna osoba. Mladić je zadobio nagnječenje grudnog koša i nije životno ugrožen. Hitnu pomoć pozvala je Saobraćajna policija.
Druga saobraćajna nezgoda desila se u Petrovcu, a povređenih na sreću nije bilo.

Auto moto savez Srbije saopštio je da na putevima ima snega i leda što otežava vožnju, pa je, usled klizavih kolovoza potreban dodatni oprez.Ne preporučuje se putovanje bez preke potrebe, naročito dok padavine traju.

Ekipe Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija” i Preduzeća za puteve “Kragujevac” su na terenu i rade na raščićavanju snega.

Preduzeće za puteve Kragujevac održava putnu mrežu Šumadije i Pomoravlja u dužini od 750 kilometara, a ekipe putara raspoređene su na 9 punktova sa ukupno 18 vozila.

Kako kažu, imaju dovoljne količine soli i rizle.

Devet ekipa Javno komunalnog preduzeće „Šumadija” održava grad i prigrad.

Post Author: Milan

Ostavi komentar