SLOGA: I nemedicinskim radnicima isplatiti pomoć

Udruženi sindikati Srbije “SLOGA” – sindikat zdravstva i socijalne zaštite poziva nadležno Ministarstvo i Vladu Republike Srbije da hitno donesu odluke kojim bi bilo omogućeno da zaposleni u socijalnoj zaštiti koji nisu dobili pomoć od 10 hiljada dinara istu dobiju.

Kako navode u sindikatu, zdravstveni radnici zaposleni u sistemu socijalne zaštite su dobili pomoć, dok kolege koji nisu zdravstveni radnici nisu dobili ništa.

“Činjenica je da su zdravstveni radnici podneli najveći teret u borbi protiv korona virusa i da bilo koja pomoć ne može nadoknaditi podnetu žrtvu, ali smatramo i da kolege koji nisu zdravstveni radnici značajno doprinose toj borbi. Sa druge strane, odluka da pomoć bude isplaćena samo zdravstvenim radnicima u sistemu socijalne zaštite dovela je do velike podeljenosti između kolega, jer se jedan broj zaposlenih osetio manje vrednim. Kako bi šteta koja je nastala ovakvom nerazumnom odlukom bila umanjena neophodno je da u najkraćem mogućem roku ova nepravda bude ispravljena i da svi zaposleni u sistemu socijalne zaštite dobiju pomoć od 10 hiljada dinara”, saopšteno je iz “Sloge”.

Post Author: Milan

Ostavi komentar