Sistematska deratizacija od ponedeljka

U ponedeljak, 7. oktobra, Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, u cilju zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, počinje neophodnu sistematsku deratizaciju na gradskom, prigradskom i seoskom području teritorije grada Кragujevca.

Deratizacijom će biti obuhvaćene sve stambene zgrade, individualna domaćinstva, službene prostorije organa i stručnih službi Grada, zelene neuređene površine, kompletna kanalizaciona mreža, divlja nehigijenska naselja, groblja, Gradska deponija „Jovanovac“, divlje deponije, zatim obale reke Lepenice i ostalih reka i potoka na teritoriji svih mesnih zajednica. Posebno ugrožena mesta i žarišta glodara po potrebi će biti tretirana dva puta.

Uništavanje pacova i miševa izvešće se zvanično registrovanim preparatom koji je dozvoljen za upotrebu i biće postavljen u količini i na način da se spreče slučajna trovanja ljudi i životinja.

– Sistemska deratizacija sprovodi se prema operativnom planu za koju je sredstva u potpunosti obezbedio grad Кragujevac i za građane je besplatna. Akcija se sprovodi u kontinuitetu 30 dana, jer je to najbolja mera kojom se populacija glodara smanjuje za 70 procenata – kazala je dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Iz Gradske uprave pozivaju građane da omoguće pristup podrumskim prostorijama i dvorištima, kao i da prethodno uklone otpatke iz podrumskih i tavanskih prostorija kako bi se sistematska deratizacija uspešno obavila.

Da bi nakon završenog terenskog posla akcija imala maksimalan efekat, građani koji su tokom vršenja deratizacije bili odsutni, mogu se obratiti mesnim zajednicama na čijoj teritoriji imaju prebivalište, kako bi naknadno bio izvršen izlazak na teren i postavljen preparat.

Post Author: Milan

Ostavi komentar