Sindikat „Sloga“: Moguć štrajk zbog likvidacije Zastavine ambulante

 

 

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ razmatra da od ponedeljka, 17. juna pokrene štrajk zbog krajnje neizvesnog statusa više od 200 zaposlenih i njihovih porodica, ali i pacijenata Zastava zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Kragujevac.

„Pravnici, ekonomisti i direktori zavoda nisu poslali APR-u završne račune za 2015., 2016. i 2017. godinu. Januara ove godine ostavljeno je tri meseca da se to ispravi, što se nije odradilo i nakon toga se od 31. marta 2019. godine ušlo u prinudnu likvidaciju, navodi se u saopštenju sidikata i zahteva od nadležnih, posebno od Ministarstva zdravlja, policije i pravosuđa da hitno reaguju i ispitaju – kako je uopšte moglo da dođe do takve situacije.

Ističu da je potpuno neverovatno da je prethodna direktorka bez ikakve odgovornosti otišla u penziju, a da ni novi direktor, urolog, koji je došao iz Kliničkog centra Kragujevac, bez zasnivanja radnog odnosa, koji je već šest meseci na funkciji, nije ispravio propuste.

„S pravom se pitamo, da li je novi direktor stručan za to radno mesto kad nije mogao da sagleda situaciju, ili je došao namerno kao ‘likvidator’ uspešnog kolektiva koji godišnje obavi više stotina hiljada pregleda primarne i specifične zdravstvene zaštite“, zaključuje se u saopštenju Granskogg sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“.

c

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar