Sednica Skupštine grada zakazana za 27.april

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, zakazao je 16 redovnu sednicu Skupštine grada za petak 27.april u 9 časova.

Pred odbornicima će se naći odluka o dodeli javnih priznanja grada Kragujevca. U pitanju je Đurđevdanska nagrada kao najviše priznanje koje dodeljuje grad Kragujevac a što je posebno značajno ove godine kada se proslavlja jubilej od 200 godina od proglašenja našeg grada za prvu prestonicu moderne Srbije.

Komisija koju je formirao gradonačelnik, kao i skupštinski odbor koji se bavi dodelom priznanja i nagrada, imao je pred sobom 40 prijava, dosta kandidata iz različitih oblasti.

Utvrđena je lista predloga o dodeli Đurđevdanske nagrade pa će odbornici imati prilike da o njoj raspravljaju i donesu odluke.

Među ostalim tačkama dnevnog reda, predsednik Skupštine grada je izdvojio urbanističke planove, od kojih je deo stigao kroz osnovni materijal, a tri plana detaljne regulacije se očekuju kroz dopunu.

Pred odbornicima će se naći i izveštaji o poslovanju zdravstvenih ustanova i javno komunalnih preduzeća. Tu će se naći i izveštaji o radu i poslovanju ustanova kulture, zatim predlog Operativnog plana za odbranu od poplava za vode drugog reda, predlog odluke o podizanju spomenika Dragiši Nedoviću i ostale tačke koje su nam stigle od strane Gradskog veća kao ovlašćenog predlagača za ovu sednicu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar