Sednica Skupštine grada zakazana za 1. novembar

Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, zakazao je za petak 1. novembra redovnu 28. sednicu gradskog parlamenta. Konsultacijama su prisustvovali gotovo svi šefovi odborničkih grupa, kako opozicionih, tako i onih koje participiraju u vlasti.

Na dnevnom redu nalazi se Predlog odluke o određivanju naziva ulicama i zaseocima u naseljenim mestima na teritoriji grada. Reč o projektu Vlade Republike Srbije, započetom prošle godine, čiji je cilj da svaka ulica dobije naziv, a svaka kuća dobije kućni broj. Ažuriranje adresnog registra omogućiće građanima da lakše komuniciraju sa državnim organima – republičkim i lokalnim, ali i da Služba hitne medicinske pomoći, pripadnici policije ili vatrogasci, lakše pronađu građane na njihovim adresama.
“To je naročito bio problem u prigradskim naseljima i na seoskom području. Kada smo ušli u ovaj postupak, preuzeli smo elaborate od katastra, na kojima su bile ucrtane ulice i zajedno sa Savetima građana mesnih zajednica došli do predloga naziva, na koji je Vladina komisija dala saglasnost. Sada je sve spremno, dokument će se naći pred odbornicima i u Kragujevcu više neće biti bezimenih ulica”, kazao je Petrašinović.
Odbornicima je uz materijal dostavljen i izveštaj o izvršenju budžeta grada za devet meseci ove godine, koji iznosi 52,27 posto.
Na dnevnom redu naći će se i jedna odluka iz oblasti sporta, na osnovu koje će Sportsko privredno društvo „Radnički“ kao sticalac preuzeti dva sportska privredna društva, Košarkaški klub „Radnički“ i Ženski KK „Radnički“.
Razmatraće se i predlog odluke o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica, kao i predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, za čije je zauzeće definisan katalog sa cenama zakupa po kvadratnom metru.
Na dnevnom redu, za sada je 15 tačaka, ali se očekuje da kroz dopune, u rokovima predviđenim poslovnikom, stignu još neki predlozi odluka.

Post Author: Milan

Ostavi komentar