Sednica Privremenog organa grada Kragujevca

Privremeni organ grada Kragujevca danas je održao poslednju sednicu u ovoj godini, 39. po redu, na kojoj je usvojio rešenja vezana za redovno funkcionisanje preduzeća i ustanova koje su u nadležnosti Grada Kragujevca, a koja se prvenstveno odnose na Godišnje programe poslovanja i Odluke o izmenama finansijskih planova.

Članovi Privremenog organa na 39. sednici dali su i saglasnost na nacrt Privremenog kadrovskog plana zaposlenih u Gradskim upravama i stručnim službama grada Kragujevca za period 1. januar 2024. godine – 31. mart 2024. godine. Privremeni kadrovski plan sadržan je u potrebi planiranja broja zaposlenih za navedeni period u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima koji regulišu oblast radnih odnosa u jedinicama lokalnih samouprava.

Odluke koje smo doneli na današnjoj sednici su proceduralnog karaktera i tiču se godišnjih planova raznih javnih preduzeća, kazao je Predrag Stevović, član Privremenog organa. Predlagači su tokom sednice imali priliku da predstave i obrazlože svoje planove i programe koje je Privremeni organ usvojio. Između ostalog, danas smo doneli rešenje o produženju mandata direktora Centra za obrazovanje i zamenika direktora Gradske turističke organizacije čiji su mandati istekli i produženi su za narednih šest meseci, istakao je Stevović. Imajući u vidu da je ovo bila poslednja javna sednica Privremenog organa tekuće godine, on je svim građanima poželeo srećnu Novu godinu i poručio da će članovi nastaviti da rade istim ritmom i u narednoj godini.

Post Author: Milan

Ostavi komentar