Sednica Privremenog organa Grada Kragujevca

Današnjom sednicom završeni su postupci javno-privatnog partnerstva vezanih za javnu rasvetu i javni prevoz putnika u gradu Kragujevcu. To je ono što je bila zakonska odredba čega smo se pridržavali i u redovnom mandatu sada i završili, kazao je predsednik Privremenog organa Grada Nikola Dašić.

Ugovorom o javno-privatnom partnerstvu za vršenje energetske usluge povećanja energetske efikasnosti u javnim objektima i rekonstrukciji sistema javnog osvetljenja na teritoriji Grada Kragujevca na koji je Privremeni organ  danas dao saglasnot, osam javnih objekata na teritoriji grada unaprediće energetsku efikasnost. Reč je o osnovnim školama “Živadinka Divac“ i “Dragiša Mihajlović“  u Stanovu, “Miloje Simović“ u Dragobraći, “Sreten Mladenović“ u Desimirovcu, “Natalija Nana Nedeljković“ u Grošnici, vrtiću “Zeka“ u MZ Erdoglija, objektu Ekonomske škole i zgradi Gradske uprave Grada Kragujevca. Pored toga,  ugovorom je predviđeno poboljšanje energetske efikasnosti novom javnom rasvetom koja će biti postavljena u roku od 16 meseci koliko je predviđen period implementacije. To znači da će 90 odsto, od ukupno 25 hiljada svetiljki koliko ih je na teritoriji grada Kragujevca, raditi u svakom trenutku, kao i da će u roku od 48 sati biti otklonjeni svaki  kvar na javnoj rasveti. Sve ovo istovremeno znači i uštedu u gradskom budžetu, objasnila je Ana Radojević, energetski menadžer grada Kragujevca

Odluka o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o javno-privatnom partnerstu za obavljanje komunalne delatnosti javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Kragujevca je od izuzetne važnosti za građane Kragujevca jer obezbeđuje kvalitetniji gradski prevoz, kazao je  Predrag Stevović, član Privremenog organa Grada Kragujevca. U skladu sa projektom javno-privatnog partnerstva na koji je Komisija Vlade Srbije dala saglasnost, završena je javna nabavka i od 1. decembra, Autosaobraćajno preduzeće Strela iz Obrenovca kao najpovoljniji izabrani ponuđač obezbediće mnogo bolji gradski prevoz za naše sugrađane nego što je bio sada. Nakon dve godine, ugovorom je predviđeno i 17 novih autobusa, tako da će više od polovine ukupnog broja vozila javnog saobraćaja biti novo.

Na desetoj sednici Privremenog organa grada Kragujevca, članovi su dali saglasnost na Nacrt odluke o prenosu udela grada Kragujevca u kapitalu Istraživačkog razvojnog centra za bionženjering “Bioirc“ doo Kragujevac, koji je Gradska uprava za razvoj i investicije utvrdila i uputila Privremenom organu i doneta odluka za raspisivanje i sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora ustanove kulture “Koraci“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar