Savet za mlade grada Kragujevca usvojio plan aktivnosti za 2021. godinu

Savet za mlade grada Kragujevca je na svojoj prvoj sednici usvojio plan aktivnosti za 2021. godinu. Planom su predviđena istraživanje potreba mladih, okrugli stolovi, ekološke i humanitarne akcije a najvećim delom aktivnosti će usmerene na smanjenje nezaposlenosti mladih, njihovo adekvatno obrazovanje i praktičnu primenu znanja.

Godišnjim planom aktivnosti Saveta za mlade u 2021. godini predviđene su mnogobrojne akcije koje će pokušati da utvrde identitet i opravdaju svrhu novokonstituisanog Saveta, kazao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom i predsednik Saveta. Kako bi prikupili relevantne informacije o potrebama i na koji način, pored aktivnosti koje već preduzima, grad Kragujevac može da pomogne mladima i doprinese njihovom boljem položaju, prva planirana aktivnost je anketiranje u koju će biti uključeni predstavnici udruženja nevladinog sektora i đačkih i studentskih parlamenata. Pored organizovanja humanitarnih i ekoloških akcija kojima ćemo u saradnji sa našim javno komunalnim preduzećima pokušati da učinimo da Kragujevac bude jedan od najzelenijih gradova u Srbiji, naš rad biće usmeren na obrazovanje i zapošljavanje mladih.

Ova aktivnost, objašnjava Jovanović, biće realizovana u okviru okruglog stola uz učešće udruženja ali i privrednika koji će predstaviti stvarne potrebe tržišta rada, koji bi izbor zanimanja za mlade bio najbolji i za kojim kadrovima u Kragujevcu postoji neiscrpna potreba. Verujem da će okrugli sto izazvati veliko interesovanje mladih ali i njihovih roditelja, koji imaju veliki uticaj na obrazovanje svoje dece. U Kragujevcu ima oko 30 hiljada mladih i rad Saveta usmerićemo na zapošljavanje kako bi njihovu nezaposlenost, ističe Jovanović sveli na minimum i usmerili ih na adekvatno obrazovanje i primenu praktičnih znanja.

Planom Saveta za mlade tokom cele 2021. godine predviđene su promocije uspešnih mladih ljudi, sastanci za karijerno vođenje i savetovanje, zatim kreiranje programa za mapiranje i vidljivost mladih koje sistem ne prepoznaje kao i rad na priznavanju aktivističkog angažovanja i adekvatno evidentiranje u lokalnoj zajednici.

Post Author: Milan

Ostavi komentar