Saradnja između Kragujevca i Rostova na Donu moguća u više oblasti

Predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović susreo se danas sa Marijom Krilosovom, načelnicom Odeljenja za međunarodnu saradnju grada Rostova na Donu (Rusija) koja je ovom prilikom uručila pozivno pismo gradonačelnika Rostova na Donu da zvanična delegacija grada Kragujevca poseti ovaj grad i time započne konkretnu saradnju.

Postoji mnogo mogućnosti za saradnju u više oblasti, od privrede, do kulture i obrazovanja. Želim da se zahvalim na pozivu i pismu koje je poslao gradonačelnik grada Rostova na Donu. Preneću to gradonačelniku grada Kragujevca kako bismo formirali delegaciju koja bi bila na jednom visokom nivou koja odgovara i gradu i zemlji kao što je Ruska Federacija – kazao je Petrašinović.

Predlog gospođe Krilosove je da uoči posete zvanične delegacije grada Kragujevca njihovom gradu bude organizovana onlajn konferencija na kojoj bi učestvovali privrednici sa obe strane.

Predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović posetio je Rostov na Donu 2021. godine kada je učestvovao na trećem Međunarodnom patriotskom forumu „Mirotvorstvo generacija u istorijskom pamćenju ruske države“.

Post Author: Milan

Ostavi komentar