Saniranje posledica poplava u naseljima Erdeč, Korićani i Denino brdo

Obilne padavine napravile su velike probleme u ulicama sa nagibom te građani imaju problema i da dođu do svojih kuća, bašti ili izađu na glavni put. Ekipe javno komunalnih preduzeća i privatnih preduzetnika su konstantno na terenu i saniraju posledice plavljenja.

U mesnoj zajednici Erdeč, radove na sanaciji obišla je Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne poslove koja je podsetila da je u cilju zaštite života i uklanjanja posledica od elementarnih nepogoda uvedena vanredna situacija čime je mobilisan čitav sistem javno komunalnog i privatnog sektora i stavljen u funkciju rešavanja problema i saniranje posledica od poplava. Svi ljudski i tehnički resursi su stavljeni na raspolaganje, kako bi se u što kraćem periodu izvršila sanacija na putnoj, komunalnoj infrastrukturi i objektima. U MZ Erdeč danas će biti sanirane ulice Branka Perišića – Badže, Miloša Erčevića, Ljerke Vardović i Husinskih rudara, rekla je Angelovska i apelovala na građane da po Javnom pozivu prijave pretrpljenu štetu od poplava, kako bi se u najkraćem mogućem roku evidentirala ona evidentirala i napravio plan sanacije.

U Mesnoj zajednici Korićani, na levoj strani od ulice Kraljevačkog bataljona koja je poplavama najteže pogođena, sve ulice su sanirane, a danas se završavaju Tanasija Šarčevića i Dračka koju je obišla Biljana Ilić Stošić, načelnica Šumadijskog upravnog okruga. Grad radi prema planu, prešlo se na desnu stranu i sve ulice za koje postoji prijava da su pretprpele štetu biće sanirane. Ona je pozvala građane da prijave prijave probleme na broj telefona 505-800, gde takođe mogu da prijave i potrebu za dezinfekcijom svojih prostorija, koju je Institut za javno zdravlje započeo danas, kazala je Ilić Stošić. Ona je izrazila uverenje da će uz danonoćni rad javno komunalnih preduzeća i privatnog sektora, za nekoliko dana šteta na putnoj infrastrukturi nastala od poplava biti sanirana.

Vlada Republike Srbije je proglasila elementarne nepogode, Štab za vanredne situacije vanrednu situaciju u Kragujevcu, a Grad je formirao komisiju za procenu štete nastalih od poslednjih elementarnih nepogoda. Svi građani nastalu štetu mogu da prijave na kružnom šalteru u prizemlju zgrade Gradske uprave svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 do 20. jula, kazala je članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković, koja je danas obišla mesnu zajednicu Denino brdo, gde je takođe oštećeno više ulica. Oštećene ulice su najveći problem, ali Grad je tu, ekipe javno komunalnih preduzeća i privatnih firmi koje se bave ovim poslom rade na otklanjanju i vraćanju ulica u prvobitno stanje, kako bi građanima izašli u susret i zajedno sa državom nadoknadimo svu štetu, poručila je Sanja Tucaković.

Post Author: Milan

Ostavi komentar