Sajber dan u Državnom data centru

U okviru manifestacije Dan Izraela u Kragujevcu, u Državnom data centru organizovan je sajber dan. Učesnike panel diskusije iz Srbije i Izraela pozdravili su gradonačelnik Nikola Dašić i NJ.E. Jahel Vilan ambasador Izraela. Data recovery centar u Kragujevcu, koji predstavlja još jednu bezbednosnu branu za podatke Državnog data centra u Beogradu, odabran je za domaćina tog skupa kako bi se gosti upoznali sa stepenom zaštite podataka u našoj zemlji.

Drago mi je što sam ovde i što možemo da podelimo iskustva koja se odnose na Izrael i zaštitu podataka, rekao je ambasador Vilan. Izrael je jedna od zemalja koja je veoma rano shvatila značaj sajber bezbednosti. Svesni značaja sajber bezbednosti, danas smo jedna od vodećih nacija u toj oblasti.

Tema današnje konferencije je bezbednost podataka, a sve to u okviru naše saradnje i razvijanja odnosa sa Srbijom u oblasti razvoja tehnologija. Naše kompanije koje su već prisutne u Srbiji, kao i one koje danas učestvuju u radu ove konferencije, su tu da bismo zajedno u ovom trenutku, kao i u budućnosti radili na razvijanju oblasti zaštite podataka.

Ubrzana digitalna trasnformacija zahteva viši nivo bezbednosti podataka. Sve više se govori o sajber bezbednosti i hibridnom ratu, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić. Čitavo poslovanje kako državnih tako i privatnih kompanija obavlja se na internetu. Dobro organizovan sistem zaštite od sajber napada važan je ne samo za državu nego i za industriju, državne sisteme i svakog pojedinca. Zbog toga je razmena znanja i iskustava u toj oblasti veoma važna za našu zemlju, a posebno kada je reč o Izraelu koji predstavlja lidera u sajber bezbednosti.

Inače, u okviru Dana Izraela u Kragujevcu, u Biznis inovacionom centru biće organizovan i Hakaton na temu Promocija jevrejskog nasleđa Kragujevca.

Post Author: Milan

Ostavi komentar