Sajam zdravlja na „Šumadija sajmu“

Na kragujevačkom Šumadija sajmu, juče je otvoren Sajam zdravlja.

To je treći po redu koji uz podršku grada Kragujevca, organizuje Dream Factory. Na sajmu će posetioci i danas moći da urade niz besplatnih pregleda, analiza krvi, konsultuju se sa medicinskim i farmakološkim stručnjacima, ali iskoriste i značajne sajamske popuste.

„Zdravlje nema cenu. Najvažniji resurs i najvredniji kapital jedne zajednice i jednog društva je zdravlje. Promocija zdravlja je najvrednije i najbolje ulaganje kojim lokalna samouprava u partnerstvu sa zdravstvenim i socijalnim ustanovama, organizacijama civilnog društva, može doprineti kvalitetnijem životu i podizanju zdravstvene svesti naših sugrađana“ kazala je na svečanoj ceremoniji otvaranja Sajma zdravlja u Kragujevcu, dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Gosti prvog dana Sajma bili su Suzana Mančić i dr Nada Macura.

„Veliko mi je zadovoljstvo da se nađem u gradu za koji je vezan početak moje medicinske karijere. Kragujevac je moje srce i grad koji pominjem kao najlepšu uspomenu. Promenila sam tri hitne pomoći ali sam ponosna sam što sam lečila Kragujevčane i što sam deo Šumadije. Medijska eksponiranost nije uspeh, uspeh je spasiti ljudski život, “ kaže dr Nada Macura.“ Pripremajući se za svoja predavanja uočila sam da svakoj bolesti, bilo da je reč o autoimunim oboljenjima, kašlju, plućnom edemu, respiratornoj infekciji u osnovi stoji porodična anamneza i to sugrađani moraju da imaju u vidu, dok je druga ključna reč upravo ono što ovaj sajam promoviše“.

Besplatno merenje šećera u krvi, gustine kostiju, vitaminsko-mineralnog statusa, krvnog pritiska, venske cirkulacije, preventivni ultrazvučni pregledi abdomena, skrining na kardiovaskularne bolesti, pregled kože, besplatno testiranje na celijakiju iz kapi krvi dok traju zalihe doniranih testova, deo su preventivnih pregleda i analiza koji će posetioci moći da provere na dvodnevnom Sajmu zdravlja.

A za one koji žele da se informišu o pojedinim preparatima na biljnoj bazi, posavetuju se ili kupe nešto od komzmetičkih proizvoda, dodataka ishrani, odrade test intoleranciju na gluten i osnovne životne namirnice izlagači su pripremili i sajamske popuste.

Šumadija sajam biće otvoren danas do 20 sati. Ulaz i parking su besplatni.

Post Author: Milan

Ostavi komentar