Sajam poljoprivrede u Kragujevcu od 2. do 5. septembra

Sajam poljoprivrede, 17. po redu, biće održan na Šumadija sajmu od 2. do 5. septembra.

Svoje potencijale predstaviće domaći izlagači iz svih oblasti počev od poljoprivrede, mehanizacije i opreme, do stočne hrane, sadnog i semenskog materijala. Posetioce očekuje bogat i kvalitetan program, poručuju organizatori – Šumadija sajam i grad Kragujevac, kao pokrovitelj te manifestacije.

Pored velikog broja izlagača iz Kragujevca i okoline, učešće na ovoj sajamskoj manifestaciji potvrdili su i predstavnici drugih gradova Aranđelovca, Topole, Čajetine, Zlatibora i Užica, što je upotpunilo sadržaj sajama regionalnog karaktera, istakao je Aleksandar Lazović direktor Šumadija sajma. Iako su okolnosti za organizaciju takve manifestacije specifične i otežavajuće, zalaganje svih zaposlenih i ogromna podrška lokalne samouprave doveli su do rezultata, odnosno do rekordnog broja izlagača u sajamskoj hali koja je kompletno popunjena.

Prošle godine, da podsetimo, sajam nije ni održan, jer je u hali Šumadija sajma bila privremena kovid bolnica. Ove godine, opet, uz brojne probleme koje nosi epidemija koronavirusa, nismo hteli da posustanemo kada je organizacija u pitanju i napravili smo iskorak.

Sajam poljoprivrede je postao prepoznatljiva manifestacija i jedan od najvećih regionalnih događaja u Šumadiji i Pomoravlju. Tako i ove godine, posetioce očekuje bogata ponuda, ali i sadržaji prilagođeni najmlađima, rekao je Nikola Paunović načelnik Odeljenja za poljoprivredu grada Kragujevca. Većina manifestacija biće održana na otvorenom, u skladu sa svim protivepidemijskim merama. Obezbedili smo bezbedne i kvalitetne uslove da svi šatori, ali i izložbe i manifestacije, tokom četiri dana sajma, budu održane u različito vreme i na propisanoj udaljenosti. Paunović je najavio sedam izložbi, među kojima izložbu konja i krava na kojima će učestvovati po 50 grla što je rekordan broj, zatim izložbe ovaca, koza i svinja, kao i izložbu sitnih životinja.

Radno vreme sajma je od 9 do 19 sati, a tradicionalno za Šumadijski sajam poljoprivrede ulaz i parking su besplatni.

Post Author: Milan

Ostavi komentar