Rok za rekonstrukciju zelene pijace ”Centar” produžen do kraja godine

Zbog nepredviđenih radova na fasadi i urušavanja dela zida na samom objektu, rok za završetak radova na rekonstrukciji najstarije zelene pijace „Centar“ započetih u maju prošle godine, biće produžen.

Ugovorom je predviđen produžetak radova za 125 radnih dana počev od 13. jula 2021. godine.

Tokom rekonstrukcije, Zavod za zaštitu spomenika kulture Kragujevca utvrdio je da je stanje fasadnih površina takvo da je potrebna detaljna sanacija. Sanacija podrazumeva obijanje svih oštećenih površina sa čišćenjem do zdrave zidne podloge, pripremu površina za malterisanje na bazi kreča bez upotrebe cementa, retuširanje fasadne plastike, odnosno izrada i ugradnja odlivaka fasadne plastike, skidanje stare boje i završno bojenje silikonskim bojama u dva tona, kao i izrada veštačkog kamena po ugledu na tržnicu iz 1929. godine.

Pored rekonstrukcije matične zgrade ukupne površine 1300m2 koja će zadržati svoju autentičnost, biće uređen plato, izgrađena nadstrešnica sa izdvojenim mlečnim paviljonima i podzemna garaža.

Vrednost radova, koje sredstvima iz dugoročnog investicionog kredita finansira JKP Šumadija, ovom izmenom uvećana je na 333, 8 miliona dinara bez PDV-a.

Post Author: Milan

Ostavi komentar