Rok za izradu projektno tehničke dokumentacije UKC Kragujevac 300 dana

Nakon prošlonedeljnog potpisivanja ugovora o početku izrade projektno – tehničke dokumentacije za potrebe izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije UKC Kragujevac, između Ministarstva zdravlja i privrednog društva AG Institut Novi Sad, danas je u Kragujevcu održan prvi radni sastanak.

Pored državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja Aleksandra Miloševića, sastanku su prisustvovali Tijana Grković savetnica premijerke, Damjan Obućina izvršni direktor kompanije AG Institut Novi Sad, Tatjana Đorđević direktorka projekta – jedinice za implementaciju četiri klinička centra u Srbiji, Aleksandar Lazović šef kabineta gradonačelnika i predstavnici UKC Kragujevac, javnih preduzeća, ustanova i UNOPS – a.

Projektnom dokumentacijom biće obuhvaćeno oko 22.000 kvadratnih metara površine novih objekata i oko 14.000 kvadrata dogradnje i rekonstrukcije postojećih objekata, podsetio je Aleksandar Milošević i dodao da je rok za izradu dokumentacije 300 dana od dana potpisivanja. Reč je o projektu koji vodi Ministarstvo zdravlja zajedno sa Projektnom jedinicom i Kabinetom predsednice Vlade Srbije. Ideja je da svi pomognemo u izradi ovih dokumenata kako bi se nakon dobijanja građevinske dozvole i projekta za izvođenje, sledeće godine raspisao tender za izvođenje radova.

Država je obezbedila novac i ove godine smo vrlo brzo za dva meseca sproveli tendersku proceduru  i izabrali projektanta da nastavimo tamo gde smo stali, istakla je Tatjana Đorđević direktor projekta. Veliki je posao pred nama, ali od koristi će biti i prethodni projekat od pre desetak godina. Ona je upoznala prisutne sa trenutnim stanjem objekata u UKC Kragujevac kome gravitira preko dva miliona stanovnika i u kome se godišnje zbrine preko 400 000 pacijenata. UKC Kragujevac je veoma značajna zdravstvena ustanova za područje šest do osam okruga i cilj je centralizacija osnovnih funkcija UKC, povezanost sistema u okviru kompleksa, optimizacija vremena i smanjenje troškova, a sve radi povećanja kvaliteta za pacijente i zaposlene.

Inače, predmet izgradnje u prvoj fazi je Centralna zgrada UKC, rekonstrukcija i dogradnja Urgentnog centra, uređenje spoljnih saobraćajnica, zelenila i izgradnja nadzemne garaže.

Post Author: Milan

Ostavi komentar