Rodna ravnopravnost- tema konferencije u BIC-u

Danas sa početkom u 12 časova, u prostorijama BICA-a, biće održana konferencija o muškarcima i rodnoj ravnopravnosti MANxKragujevac.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati istraživanja o muškarcima i rodnoj ravnopravnosti IMAGES Srbija.
IMAGES Srbija je deo globalnog istraživanja koje je do sada sprovedeno u više od dvadeset zemalja i teritorija u svetu. Kvantitativno istraživanje je rađeno na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1060 muškaraca i 540 žena (uzrasta od 18 do 60 godina).
Istraživanje će predstaviti prof. dr Marina Hjuson, glavna istraživačica na projektu IMAGES Srbija, sociološkinja, teoretičarka i istraživačica u oblasti rodnih studija i međunarodna rodna ekspertkinja.
Konferenciju organizuje Centar za promociju zdravih stilova života – Centar E8, nevladina organizacija koja već više od deset godina u Srbiji sprovodi programe prevencije nasilja i promocije rodne ravnopravnosti i zdravih stilova života.
U drugom delu događaja, uslediće panel diskusija o rezultatima, kao i o povezanim temama koje izviru iz rezultata istraživanja: o rodnoj ravnopravnosti i rodnim ulogama, o nasilju, o zdravlju, o odnosima u primarnoj i sadašnjoj porodici.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar