Renovirana ambulanta Filip Кljajić

Zdravstvena ambulanta Filip Кljajić od danas je ponovo počela sa prijemom svojih pacijenata u rekonstruisanom objektu. U kompletnu adaptaciju podova, stepeništa, zamenu spoljašnje i unutrašnje stolarije, dotrajalih cevi, lavaboa, elektroinstalacije, kompletno sređivanje sanitarnih čvorova, zamenu krovnog pokrivača uz dodatu termoizolaciju, postavljanje nove cevne mreže za grejanje, kotlarnice, ventilacije, uređenje fasade i trotoara oko objekta, grad Кragujevac je uložio oko 12,5 miliona dinara.

Adaptacija i rekonstrukcija ambulante Filip Кljajić planirana je bez obzira na epidemiološku situaciju i određene vremenske probleme. Zgrada zidana krajem šezdesetih godina prošlog veka dobila je novo ruho. Od podova do krova sve je novo a ceo ambijent uređen je po standardima struke i za zdravstvene radnike i zaposlene i za pacijente, rekla je prilikom obilaska ambulante Filip Кljajić, Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu. Кao istureno odeljenje Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava u ovoj ambulanti se leče pacijenti koji su nekada radili u fabrikama 21. oktobar, Filip Кljajić ali i brojni Кragujevčani koji žive u ovom delu grada. Na ovaj način grad Кragujevac osim što vodi računa o kovid pacijentima, brine i o onima kojima je potrebna specifična vrsta zdravstvene zaštite što i jeste delokrug rada Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, rekla je Damnjanović.

Govoreći o planovima ona je istakla da je sve što je planirano za ovu godinu realizovano, a da će planovi za 2021. godinu biti završeni u oktobru. Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika svakako je neophodno zanavljanje medicinske opreme ali prioritet je informacioni zdravstveni sistem kako bi u potpunosti mogli da odgovore zahtevima lečenja, fakturisanja usluga i uopšte pregleda pacijenata, kazala je dr Damnjanović.

U ambulanti Filip Кljajić radiće šest lekara, a zbog aktuelne epidemiološke situacije kasnije će im se pridružiti i jedan internista, kazao je Antonio Dimitrovski direktor Zavoda. U planu je da na jesen i Zavod za stomatologiju uputi svog stomatologa kako bi ambulanta imala i stomatološke usluge. Pored renovirane laboratorije, oko 12, 5 hiljada pacijenata koji se ovde leče podizaće lekove u novootvorenoj apoteci u sklopu ambulante, čime smo želeli da se približimo pacijentima i omogućimo im da zdravstvene usluge ostvare u jednoj ustanovi, poručio je Dimitrovski.

Post Author: Milan

Ostavi komentar