Rekonstrukcija seoskog doma u MZ Trmbas

Radove na rekonstrukciji seoskog doma u MZ Trmbas obišao je predsednik Privremenog organa Grada Kragujevca, Nikola Dašić sa saradnicima. Dom u Trmbasu podignut je pre oko 50 godina a zadnjih 15 je u veoma lošem i neupotrebljivom stanju. Do sada nije bilo nikakvih ulaganja iako je struktura stanovništva u ovoj mesnoj zajednici starija, a najbliža prodavnica sa namirnicama udaljena pet kilometara.

Uprava za razvoj i investicije raspisala je javnu nabavku za izvođenje radova i nakon sprovođenja postupka, od nekoliko ponuda izabrali smo najpovoljnijeg izvođača za rekonstrukciju seoskog doma u Trmbasu. Objekat je već dugo u neupotrebljivom stanju a do proleća očekujemo da radovi, čija je procenjena vrednost nešto manje od pet miliona dinara sa PDV-om,  budu gotovi, kazao je Dejan Ružić, v.d načelnika GU za razvoj i investicije.

Veliki dan za meštane MZ Trmbas, naročito stariju populaciju koja čini većinu stanovništva u našoj mesnoj zajednici jer je najbliža prodavnica na pet kilometara od ovog dela naselja. Rekonstrukcijom je predviđeno da deo doma bude prodavnica a drugi deo će biti uređen za potrebe rada Saveta mesne zajednice, kazao je Nedeljko Tomović, predsednik Saveta MZ Trmbas i podsetio da je zgrada doma podignuta pre oko 50 godina a da je zadnjih 15 neupotrebljiva kao i da do sada nije bilo nikakvih ulaganja. Od proleća ćemo, nadam se, dobiti zgradu privedenu nameni, rekao je Tomović. U Trmbasu ima 136 domaćinstava i nešto manje od 500 stanovnika.

Na inicijativu Saveta MZ Trmbas, u zadnje dve godine urađeno je mnogo toga,  podsetio je predsednik Saveta MZ. U izgradnju  drumsko-pešačkog mosta koji je porušen vodenom bujicom, pre par godina, Grad je uložio 250 hiljada evra.U putnu infrastrukturu je uloženo nešto manje od  15 miliona dinara i ugrađeno 950 tona asfaltna, a vrednost rekonstrukcije seoskog doma je pet  miliona dinara. Sve što smo do sada uradili uspeli smo uz podršku lokalne samoprave i gradonačelnika i njegovog tima, kazao je Nedeljko Tomović.

Post Author: Milan

Ostavi komentar