Rekonstruisana fiskulturna sala u OŠ „Dragiša Mihailović“

Gradonačelnik Nikola Dašić i Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport obišli su danas rekonstruisanu fiskulturnu salu u OŠ „Dragiša Mihailović“. Grad je uložio oko 2,8 miliona dinara za ovu namenu, a izvršena je rekonstrukcija podloge, zamena dotrajalog parketa, lakiranje i hoblovanje, krečenje svlačionica i popravka krova koji je prokišnjavao.

Ova sala zaista sada deluje impresivno. Posle 40 godina koliko škola postoji jeste bio trenutak da se obnovi. Inače, ova škola je jedna od retkih u kojoj raste broj učenika. Od direktora sam dobio informaciju da je pre tri godine ovde bilo 390 osnovaca, a sada ih ima 550. Predškolaca je bilo 30, sada ih je 130. Ove brojke pokazuju trend rasta ovog naselja i sve je to razlog više da se ulaže u ovakve projekte – kazao je gradonačelnik Dašić.

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport istakao je da je ulaganje u sportsku infrastrukturu važan preduslov za razvoj školskog sporta.

Zahvaljujući podršci gradonačelnika mi danas imamo petu fiskulturnu salu koja je u potpunosti rekonstruisana u ovoj godini. Grad Kragujevac ulaže u školski sport kontinuirano i ove godine smo poseban akcenat stavili na obnovu sportske infrastrukture. Poseban akcenat smo stavili na najmlađe, jer bez njih, bez odgovarajuće regrutne baze, mi sutra ne možemo imati ni profesionalni sport – kazao je Stevović.

Dalibor Tvrdišić, direktor OŠ „Dragiša Mihailović“ zahvalio se gradonačelniku i članu Gradskog veća za sport, Predragu Stevoviću koji prepoznaju važnost i značaj školskog sporta.

Kada učenici imaju ovako lepu i uređenu fiskulturnu salu onda su ti časovi fizičkog vaspitanja motivisani na najbolji mogući način, onda se postižu dobri sportski rezultati i onda možemo očekivati da naši učenici sutra izrastu u dobre i uspešne ljude – kazao je direktor Tvrdišić.

Post Author: Milan

Ostavi komentar