Rekonstruisana fiskulturna sala u OŠ „21. oktobar“

Nakon rekonstrukcije, fiskulturna sala u Osnovoj školi „21. oktobar“ danas je otvorena za učenike. Vrednost radova je 3,2 miliona dinara, a sredstva za rekonstrukciju obezbedio je iz budžeta grad Kragujevac.

Ovo je četvrta fiskulturna sala koju smo rekonstruisali ove godine, istakao je gradonačelnik Nikola Dašić i podsetio da su radovi završeni u osnovnim školama Julijana Ćatić u Stragarima i Đura Jakšić kao i u Srednjoj stručnoj školi. Ovo je jedna od najstarijih škola u gradu, a kako kažu roditelji, jedna od najcenjenijih. Interesantan je podatak da je ovde zadnji put hoblovan parket pre 28 godina, tako da su uslovi za obavljanje nastave u ovoj sali zaista bili loši. Svi prozori koji su bili fiksirani leksanom, sada su otvoreni zahvaljujući novoj stolariji. Rekonstrukcijom toplovodne mreže imamo grejanje koje nije postojalo u sali, a parket je većim delom rekonstruisan. Sada imamo jednu ozbiljnu fiskulturnu salu u kojoj može da se radi sa decom u normalnim uslovima a kako kažu u školi, to je posebno važno posle korone. Ovo je način da decu odvojimo od ekrana, da ih vratimo sportu i druženju.

Škola „21 oktobar“ je škola za 21 vek, istakla je direktorka Danijela Raletić. Mi smo jedina digitalna škola u regionu i red je da imamo i ovakvu salu, posebno posle ovih vremena kroz koja smo prošli tokom pandemije u zadnje dve godine kada su deca vrlo malo bila fizički aktivna. Pristojni uslovi za nastavu fizičkog mnogo nam znače posebno ako se ima u vidu da školu pohađa blizu hiljadu učenika.

Četiri rekonstruisane fiskulturne sale, rekord su grada Kragujevca tokom jedne godine, istakao je Predrag Stevović član Gradskog veća za sport i najavio isti ako ne i veći tempo za narednu godinu. Do kraja godine imaćemo radove na izgradnji i rekonstrukciji dečijih igrališta i otvorenih terena za male sportove, kao i skejt parku. To je sportska infrastuktura od opšteg značaja za grad i za našu decu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar