Rekonstruisan otvoreni teren za male sportove u Baljkovcu

U dvorištu OŠ “Dragiša Luković – Španac” u Baljkovcu, Predrag Stevović član Gradskog veća za sport, predao je na upotrebu otvoreni teren. Sredstva za rekonstrukciju obezbeđena su iz budžeta grada, a vrednost svih radova je 430 000 dinara sa PDV – om. Umesto neupotrebljivog terena, deca iz Baljkovca koji je od Kragujevca udaljen 8 kilometara, dobila su rekonstruisane golove za mali fudbal, kao i košarkaške konstrukcije. Zamenjene su košarkaške table i obruči, postavljene su nove mreže na golovima i obručima. Takođe, postavljena je nova ograda iza fudbalskih golova, sanirane su pukotine na podlozi koja je obeležena za oba sporta.

Imam veliko zadovoljstvo da otvorim još jedan teren u još jednom naselju, čime deci pružamo šansu za zdrav život, za bavljenje sportom i za igranje, kazao je Predrag Stevović. Teren je bio u očajnom stanju i mislim da su deca sada zadovoljna. Ponosan sam na sve što je urađeno. Ovo je samo još jedno naselje gde grad Kragujevac veoma posvećeno radi na tome da ponudi deci osnovnu sportsku infrastukturu. I ne samo to. Imamo u planu da već na proleće SPD Radnički organizuje zajedničke treninge bar jednom nedeljno, kako bi deci u udaljenim naseljima od centra grada omogućili pristup vrhunskim trenerima. Na taj način možda pronađemo i nove talentovane igrače, nekoga ko će sutra ozbiljnije da se bavi sportom i predstavlja ovaj grad i našu zemlju.

U narednom periodu radimo još pet dečijih igrališta i još dva otvorena terena. Jedan od njih je u MZ 21. oktobar, radovi su pri kraju i očekujem otvaranje već sledeće nedelje, a drugi je u MZ Male Pčelice naselje Višnjak. Pored toga, u narednih 30 dana prioritet je dečije igralište kod Perona u centru grada, rekao je Stevović.

Otvoreni teren mnogo znači za decu iz Baljkovca, poručila je Mila Lazarević član Saveta MZ. Nemamo mnogo đaka ali se trudimo da ih ovde zadržimo i da ne odlaze u gradske osnovne škole, istakla je Mila Lazarević koja se zahvalila lokalnoj samoupravi na ovoj investiciji, prvoj posle mnogo godina u Baljkovcu.

Post Author: Milan

Ostavi komentar