Regionalna radionica u Kragujevcu „Promocija preduzetništva među mladima“

U hotelu Industrijal u Kragujevcu, u periodu od 20 do 26. februara 2023. godine, održava se prva BOLD regionalna radionica za mlade uzrasta od 18 do 28 godina.

Učesnici radionice su mladi iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a predavači i gosti su iz Velike Britanije, Danske, Sjedinjenih Američkih Država i regiona.

Jučerašnjoj radionici priisustvovala je Holi Zardus, ataše za kulturu u Ambasadi SAD i predstavnici Grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada i Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Hvala vam što ste odabrali Kragujevac kao domaćina ove radionice. Mi na vas gledamo kao na lidere Zapadnog Balkana, na ljude koji će sutra preuzeti odgovornost za upravljanje u svojim gradovima, u svojim državama i jako je važno da se na ovakvim seminarima okupljate i družite i već sada stvarate i razmenjujete kontakte jer su takvi kontakti veoma značajni za vašu budućnost. Vi ćete svakako sutra biti oni koji će nastaviti inicijativu Otvoreni Balkan, povezivanja naroda ovog regiona što dovodi do razmene ideja, ljudi, kapitala i sveobuhvatnog progresa celog našeg regiona – kazao je Petrašinović.

Primarni fokus radionice je podučavanje mladih kako da razrade svoje poslovne ideje kroz inovativne metode i kontinuirano usavršavanje preduzetničkih znanja i liderstva.

Uz podršku i iskustvo nekih od vodećih fasilitatora i preduzetnika, mladi iz regije imaju priliku da međusobno sarađuju, rešavaju probleme i uče kako da u budućnosti postanu uspešni preduzetnici. Takođe, dobiće priliku da uče o neuspehu, preduzetničkoj viziji, prikupljanju sredstava za finansiranje vlastitih ideja, kao i o tome kako da postanu pozitivan uzor u regionu.

Radionicu je organizovala regionalna nevladina organizacija SEED – Southeast Europe Entrepreneurship & Development unutar BOLD (Balkanski omladinski lideri) inicijative pod pokroviteljstvom Američke ambasade u Beogradu. SEED promoviše preduzetništvo kroz prizmu rada sa mladima koji žele da pokrenu svoje vlastite preduzetničke ideje i podrže saradnju mladih na regionalnom nivou.

 

Post Author: Milan

Ostavi komentar