Radnici mnogih gradskih firmi i ustanova zaraženi virusom covid-19

Na osnovu brojnih izveštaja, koji sustižu jedan drugi, jasno je da se virus covid-19 proširio u Kragujevcu velikom brzinom i da pošteđeni nisu ni brojni zaposleni u raznim kragujevačkim ustanovama i preduzećima.

Virusom korona inficirano je devetoro radnika kompanije „Zastava oružje“, među kojima je i jedan radnik u proizvodnom pogonu u Novom Pazaru, izjavio je juče predstavnik te firme Zoran Šušić.

On je za televiziju Kragujevac rekao da su inficirani radnici u dobrom i stabilnom zdravstvenom stanju i da nijedan od njih na respiratoru. Kazao je da su radnici koji su bili u direktnom kontaktu ili bližoj okolini pozitivnih na virus, na ispitivanju i da se očekuju rezultati njihovih testova.

U fabrici „Zastava oružje“ je formiran Krizni štab, rad se ne prekida i organizovan je u dve smene, a kao i u vreme vanrednog stanja, poštuju se sve mere zaštite radnika.

Prisustvo virusa je potvrđeno i u Gerontološkom centru i Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu.

Po rečima članice Gradskog veća Gordane Damjanović, u Gerontološkom centru je inficiran jedan zaposleni koji ima blažu kliničku sliku.

„U Gerontološkom centru je pozitivan magacioner, a srećom magacinski prostor je izdvojen i osoba nije komunicirala sa ostalim zaposlenima. On se dobro oseća i na tretmanu je. Među korisnicima nema zaraženih“, rekla je članica Gradskog veća televiziji Kragujevac.

Dodala je da je u Centru za porodični smeštaj i usvojenje virus potvrđen kod dve porodice, jedne iz Aranđelovca i jedne iz Kragujevca.

Navela je da su inficirani članovi tih porodica pod terapijom, u kućnoj izolaciji kao i da su izneli podatke o kontaktima koje su imali.

Juče je coronavirus registrovan i u Zavodu za smeštaj odraslih „Male Pčelice“, prema podacima Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.

Post Author: Milan

Ostavi komentar