Radnici “Jure“ u Rači ispred fabrike, ne žele da nastave rad

Radnici prve smene „Jure“ u Rači okupili su se jutros u krugu te fabrike ali ne žele da uđu u halu i traže da se reši pitanje rada u uslovima vanrednog stanja zbog opasnosti od širenja koronavirusa. Zabrinuti zbog toga što su im radna mesta na maloj udaljenosti u hali, a ističu i činjenicu da zaposlenih ima i iz nekoliko opština u kojima su registrovani slučajevi Covid-19.

Predsednik sindikata „Nezavisnost“ u toj fabrici Saša Marković rekao je novinskoj agenciji Beta da se u fabrici okupilo od 300 do 400 radnika. U u fabriku je došao komandant kriznog štaba Nenad Savkovoć koji će učestvovati u razgovoru sa predstavnicima kompanije u Rači.

Podse’amo, radnici su i u ponedeljak pre podne odbili da udju u fabriku i nastave sa redovnom proizvodnjom posle isteka plaćenog odsustva zbog koronavirusa od 26. marta, a poslovodstvo je odlučilo da „do daljeg“ ostanu kod kuće.

Zvaničnici opštine, ali i mediji obavešteni su u ponedeljak pre podne u fabrici „Jura“ da se neće raditi do kraja ove sedmice i da će u fabrici biti organizovan minimum proizvodnje uz poštovanje svih naloženih mera prevencije zaraze koronavirusom.

Medjutim, tokom popodneva je došlo do „obrta“, odnosno radnici su pozvani da dodju danas na posao i nastave sa redovnom proizvodnjom u tri smene.

Prema nezvanični saznanjima Bete, takva odluka je stigla iz centrale kompanije “Jura“.

Izvor Beta

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar