Radna grupa: Severna obilaznica i Gružanski koridor

Srbija će sama obezbediti sredstva za realizaciju Gružanskog koridora, na kome će stoprocentno raditi srpske građevinske kompanije sa našim inženjerima i radnicima, istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović na prvoj sednici Radne grupe za praćenje i realizaciju projekta ”Izgradnja Severne obilaznice oko Kragujevca i izgradnje državnog puta od Kragujevca do veze sa državnim putem u Mrčajevcima”. Pored predsednika opština koje gravitiraju Gružanskom koridoru Čačak, Knić i Kraljevo, članovi Radnog tima su gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Srbije Aleksandar Milošević.

Srbija konačno ima ekonomsku snagu da sama obezbedi sredstva za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata, kakav je Gružanski koridor, i nema potrebe da se u tolikoj meri kao ranije oslanja na strane partnere koji su nam obezbeđivali finansiranje projekata. Postoji mnogo projekata koje izvodimo u Šumadiji, ali su za Kragujevac bez sumnje najvažniji Severna obilaznica i Gružanski koridor, kojim će se grad Kragujevac povezati sa Moravskim koridorom, rekao je ministar Momirović.

Izgradnja Severne obilaznice oko Kragujevca je izuzetno važan projekat, pomenuta obilaznica će planiranom trasom povezati najznačajnije ulazno izlazne pravce: državni put IB reda br. 24 Batočina-Kragujevac-Kraljevo, državni put IB reda br. 25 Kragujevac-Topola, državni put IIA reda br. 177 Kragujevac-Gornji Milanovac i izlazni krak državnog puta IB reda br. 24 Batočina-Kragujevac-Kraljevo, prema Kraljevu i Čačku. Izgradnja Severne obilaznice oko Kragujevca  će dovesti do punog izražaja pogodnog saobraćajno geografskog položaja i povoljne saobraćajne pristupačnosti grada i njegov značaj u regionu i državi.

 

 

Post Author: Olivera Ilic

Ostavi komentar