Radionica o korišćenju solarne energije za održivu budućnost

U organizaciji Grada Kragujevca kao jednog od partnera na Projektu „Balkanski solarni krovovi“ danas je u prostorijama Biznis inovacionog centra održana radionica pod nazivom “Podizanje kapaciteta zaposlenih u javnom sektoru u korišćenju solarne energije“.

Projekat „Balkanski solarni krovovi“ je deo Evropske klimatske inicijative Saveznog ministarstva SR Nemačke za životnu sredinu, zaštitu prirode i nuklearnu bezbednost i za cilj ima da gradovima i opštinama u regionu Balkana pruži podršku da povećaju upotrebu solarne energije. Njime je pokrenuta solarna kampanja od koje se očekuje da omogući i inspiriše 500 novih solarnih krovnih instalacija u balkanskim gradovima do 2024. godine. Vodeći partner Projekta je Energy Cities, a pored Kragujevca pilot gradovi sa kojima će realizovati program su Poreč i Mostar.

Kampanja treba da motiviše građane i mala i srednja preduzeća na korišćenje solarne energije, a cilj današnje radionice je bio podizanje svesti o korišćenju energije sunca u lokalnim zajednicama. Predavači na čelu sa energetskom menadžerkom Grada Kragujevca, Anom Radojević, učesnicima radionice su predstavili Projekat i najnovije tehnologije u oblasti korišćenja solarne energije, promovišući energetsku efikasnost, obnovljive izvore energije i značaj zajedničkih koraka ka održivijoj budućnosti.

Nakon prezentacija održan je okrugli sto na kome su razmenjena iskustva u realizaciji izgradnje solarnih objekata na javnim i stambenim zgradama.

Post Author: Milan

Ostavi komentar